Werk

-Eigenaar Essentiewerk en shiatsustudio; 2008-heden
-Assistent en leraar shiatsutherapie: Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu; 2009-2014
-Systemisch en crisisbegeleider: Vrouwen-en Gezinsopvang, De Roggeveen te Amsterdam; 2001-2013
-Shiatsutherapeut en lichaamswerker: voor vrouwen en mannen met fysieke, emotionele en psychische klachten en geweldsproblematiek, HVO-Querido te Amsterdam; 2009-2013

-Mentor jeugddelinquenten, jeugdgevangenis J.O.C. te Amsterdam; 1999-2001

Kennis

-International Tai Chi Chuan Association (ITCCA). School voor Tai chi en Qi Gong, authentieke Yang-stijl; 2022-heden
-Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu (HBO); 2004-2008
-HBO Westerse Medische Basiskennis en nascholing; 2009-heden
-EHBO-cursus en nascholing, 2012-heden

-Intervisie en nascholing voor Iokai Shiatsutherapie; 2008-heden
-Jaaropleiding Inca Sjamanisme, Blue Kachina ; 2018-2019
-Overdracht en lessen van de 'Mayan Curandero lineage'  door Keren-Or Atari, Leerling van Starr Fuentes, leerling van Curandera Esperenza; Maya Light Language; 2023 tot heden.
-Jaartraining Mediumschap van José Gosschalk (leraar van het Arthur Findlay college) en Karel Besseling; 2017 - 2018
-Jaartraining Sjamanistische Opstellingen; 2017 - 2018
-Mudra Space Awareness, Shambala-centrum, boeddhistische meditatie over Ruimte; 2016
-Liefdevolle vriendelijkheid-meditatie, Rigpa-centrum, boeddhistische meditatie; 2015
-Jaaropleiding Familie Opstellingen bij Hylke Bonnema; 2013-2014
-Wat is mijn/jouw levensdoel: privé training door Arlette Deutekom, 2012
-Lerarentraining Iokai Shiatsu, door Sasaki Sensei; 2011

-International Tai Chi Chuan Association (ITCCA). School voor Tai chi en Qi Gong, authentieke Yang-stijl; 2003-2006

 

 

Amber Schulze

Ik ben geboren met een hoge sensitiviteit bij een Nederlandse vader en Indische moeder. Ik had al vroeg met de dood te maken. Op 5 jarige leeftijd moest ik 3 maanden in quarantaine omdat mijn nieren niet goed functioneerden. Om met deze doodsangst om te gaan gedroeg ik me vooral heel dapper. Onbewust zocht ik de emotie en kwaliteit van angst later in mijn leven steeds op. Ik wilde het ‘demoon’ aankijken’…er was namelijk geen oorlog, geen gevaar, niets om daadwerkelijk angstig over te hoeven zijn.
Ik ging mijzelf uitdagen en werkte jaren in de hulpverlening waaronder een jeugdgevangenis en vrouwen-en gezinsopvang in Amsterdam. Het viel me op dat er geen tot weinig aandacht was voor somatische klachten, terwijl de fysieke gesteldheid van de mensen waar ik mee werkte mij duidelijk lieten zien hoe het wezenlijk met hen was gesteld. In de loop van de tijd raakte ik daarom steeds meer geïnteresseerd in lichaamsgerichte therapieën. Ik wilde naar de oorzaak, de kern van iedere beweging en kwam uit op de essentie, namelijk energie.
Om de beweging van energie, heling en (lichaams-)bewustzijn te begrijpen ben ik Qi Gong en Tai chi gaan beoefenen aan de ITCCA in Amsterdam en shiatsutherapie gaan studeren aan de HBO-academie voor Iokai Shiatsu waar ik assistent en leraar werd na mijn studie. Ik ontwikkelde sensitiviteit en kreeg kennis van de Chinese en Westerse Geneeskunde. Ik leerde effectieve energetische lichaamsmethoden zoals Do-In, verschillende meditaties en (Familie)Opstellingen en kreeg de ervaring en het inzicht dat alles uit energie bestaat en we energetische wezens zijn met een fysieke ervaring. Alles en iedereen is werkelijk met elkaar verbonden.

Ik ben dankbaar voor alle grootmeesters die mij begeleiden…ook mijn ontwikkeling houdt nooit op. En ik ben dankbaar dat ik jou, op geheel eigen wijze en met alle liefde mag begeleiden op een gedeelte van je levensweg. De weg van authenticiteit en meesterschap, gezondheid en levensvreugde. Jij maakt de wereld mooier!

Amber Schulze

Contact

Essentiewerk

Van Wickevoort Crommelinstraat 53
Haarlem
Tel: 06-42737341

 - 
English
 - 
en
Dutch
 - 
nl