Emotionele instabiliteit

Emotie is een expressie van energie, E-motie= Energy in motion. Als je emotie inhoudt, wordt de beweging van energie onderdrukt. Het vastzetten van een energy in motion is als een bezoeker die je opsluit in je huis, hij kan zich dan gaan bemoeien met je gehele huishouding.
Het kan een ophoping van energie in de vorm van spanning worden die zich vast gaat zetten in je lichaam of eens ‘plotseling’ tot uitbarsting kan komen, net als een vulkaan. De ironie is dat we soms bang zijn voor die uitbarsting, waardoor we ons juist inhouden en daardoor de zogenaamde controle juist verliezen. We voelen de emotie dan niet meer opkomen, maar worden we als het ware de emotie en neemt het ons in beslag.

We hoeven ons niet te identificeren met onze emotie. We zíjn bijvoorbeeld niet boos, maar we vóelen boosheid. Het is een beweging van energie waar we ons bewust van kunnen zijn. We kunnen deze kwaliteit van energie zelfs gebruiken in ons leven. Om zicht te krijgen op emotie hebben we het contact met onze buik nodig. Daar voelen we als het ware een zee van energie, waaronder de emoties, en of iets klopt of niet (onderbuik gevoel).  In Japan wordt buik ‘hara,’ genoemd. Het is ‘het dragende midden’; het centrum van bewustzijn en levenskracht.

 De sessies zijn erop gericht om begrip te krijgen over het ontstaan van de emotie, het adequaat uiten en het loslaten ervan. Deze sessies worden vergoed.

 - 
English
 - 
en
Dutch
 - 
nl