Familie Opstellingen Haarlem

Wat kan een individuele opstelling voor je betekenen?

Terugkerende thema’s kunnen een rol spelen in het leven. Het is iets dat steeds spanning veroorzaakt op: emotioneel, mentaal, sociaal en of fysiek niveau. Een individuele (familie) opstelling maakt vaak op snelle wijze duidelijk hoe personen en onderwerpen zich tot ons verhouden en welke invloed de plek heeft die we innemen. Het fijne van deze manier van opstellen is dat je het alleen kunt doen, er is geen groep nodig. Daarnaast heb je de mogelijkheid om alle plekken zelf goed in te voelen, dat kan een totaal beeld geven van de situatie.
Deze methode biedt je de mogelijkheid je anders op te stellen in het dagelijks leven en om diepe (ego-)patronen te kunnen doorzien waardoor je positieve verandering kunt doormaken en meer autonomie, vrede, (zelf)liefde en vitaliteit ervaart. Je kunt een individuele opstelling doen als je meer inzicht wilt in:

-Gezondheid
-Relaties
-Werk

Familie Opstelling, telefonisch consult?

Een telefonische (familie) opstelling is ook mogelijk, je kunt dan lekker thuis blijven. Telefonisch of via Face Time (WhatsApp) hebben we dan contact. Je kunt via een tekening of visualisatie een hele reis maken en invoelen wat de verhouding is tot de persoon of het onderwerp. Ook dan kan door: nieuwe inzichten, het invoelen van de plek en de eventuele nieuwe actie, een positieve verandering tot stand komen.

Hoe werkt een opstelling?

In ons familiesysteem kunnen emotionele gebeurtenissen onuitgesproken zijn. We voelen dat er een emotie en afdekking in de familie aanwezig is. Zeker als kind zijn we enorm kwetsbaar en zuigen we als een spons allerlei signalen op uit onze externe omgeving. Uit liefde dragen we vaak ‘de rugzak’ van de ander die deze niet leek te kunnen dragen. Het kan ons leven gaan beïnvloeden. We lopen met de ballast rond die niet van ons is, totdat we ons ervan bewust worden en de verantwoordelijkheid met liefde kunnen terug geven. We kunnen dan weer ons eigen plek innemen en onze eigen verantwoordelijkheid dragen.
Een Familie Opstelling verheldert wat is afgedekt voor het bewustzijn, waardoor je op diep niveau een ‘aha-erlebnis’ krijgt en je tot in de kern kunt ontspannen. Alles dat daarmee samenhing kan dan ook tot ontspanning komen. En als de geest kan ontspannen, kan het lichaam dat ook.