Familie opstellingen Haarlem

Tussenseizoen

Herfst…bijna…ja echt…

Het komt eraan…nu is er een tussenseizoen te zien. Het element is Aarde…orgaanenergie zijn: maag en milt. De kwaliteit van de aarde gaat over geven en ontvangen…tsja…dus niet geven en nemen, maar geven en ontvangen. We ontvangen voeding van de aarde en geven uit dankbaarheid voeding terug…dus we geven geen gif terug aan de aarde of aan de maag en milt…of ruimen alle blaadjes op…die laten we lekker liggen…doen we niets mee…is goed voor de aarde.

Deze aarde kwaliteit gaat ook over onze kleine moeder aarde…onze moeder waar we ons leven van hebben ontvangen(…in haar baarmoeder zijn we geboren, door haar gedragen en hebben we voeding ontvangen…). Wat geven we haar en wat…nu we volwassen zijn…willen we ontvangen? Als er geen contact is, of ‘de kleine moeder aarde’ is overleden, dan kunnen we wel een ritueel uitvoeren voor haar geboorte en creatiekracht, positieve gedachten/symbolen/woorden denken….dat is allemaal energie…en in dat veld ‘wonen’ we met zijn allen…

Het is bijna herfst…

Aan de vorm kun je zien hoe de energie stroomt; dat waar de hele wereld uit bestaat. Spinnen zijn al weer druk bezig met hun web. De bladeren verliezen langzaam hun vocht en gaan langzaam verkleuren.

We accepteren de beweging van dat blaadje dat verdort…er tegenin gaan heeft geen zin….het verdort toch… Het laat los, en wordt weer door de aarde verteerd en opgenomen als voeding.
En wij kunnen niet anders dan meegaan…we laten dat los dat ons niet meer voedt…bepaalde gedachten, mensen, acties, spullen (als je het überhaupt over ‘spullen’ hebt, mag je het loslaten :-)).
Dankbaar laten we dat los wat ons ooit heeft gediend en gevoed.

En daarachter schijnt altijd de zon…ook al kun je die soms niet zien…dat maakt die zon niets uit…dat je hem niet ziet…hij bestaat toch…het heeft geen ‘selfie’ nodig 😉

<< Terug